Sprzedawali jaja z chowu klatkowego jako „wiejskie”
Kontrolę znakowania jaj sprzedawanych przez 93 podmioty detaliczne przeprowadziła Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Okazuje się, że niektórzy sprzedawcy oszukują....
Rolnik_123 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 90
Komentarze (90)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Ziobro zdziwienia
Jak patrzę po paletach to wciąż szybciej schodzą niestety klatkowe, mam nadzieję, że to się zmieni.
Komentarz usunięty przez moderatora
Niemożliwe.
Po pierwsze w jajku dzieją się różne reakcje, aż do całkowitego zepsucia objawiającym się smrodem. Efekt tego najbardziej widać na zmianie pływalności jajka. Skorupka też nie jest 100% szczelna.
https://dompelenpomyslow.pl/zobacz-w-jaki-sposob-sprawdzic-wiek-jajka-i-czy-jest-jeszcze-dobre/
Ale to nie pozostaje bez wpływu na środek jajka. Jajko "gazuje" i zwiększa mu się komora powietrzna staje się lżejsze. Białko staje się rzadsze. Te białe witki co trzymają żółtko na środku znikają żółtko zaczyna latać po jajku wtedy.