Co kryje się w sokach i syropach sprzedawanych na bazarach?
na Podhalu sprzedawcy i producenci często oferują też podróbki soków i syropów. Nasz anonimowy informator twierdzi, że napoje są rozcieńczane i przelewane z butelek znanych marek.
Kruk_ z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 18
Komentarze (18)
najlepsze
https://youtu.be/50DpW2h6Uso
a na mięso badania mają, czy tylko wierzysz na słowo
https://www.money.pl/gospodarka/nawet-na-targu-trzeba-wymagac-dokumentacji-miesa-rolnik-musi-miec-wyniki-badan-dla-kazdej-sztuki-6638501873251969v.html
Masakra.
Rozumiem do nasion i pestek - trzeba je mocno ścisnąć. Trochę jak w maszynce do mięsa. Ale jaką zaletę ma hołubiona w ostatnich latach "wolnoobrotowa" w stosunku do "klasycznej" wysokoobrotowej sokowirówki rodem z PRL (patrz obrazek) w tarciu jabłka, czy innego warzywa choćby... znaczy... marchwi?
Odpowiadam od razu na argumenty:
1). nie, sok w sokowirówce nie gotuje się. Ciepło właściwe wody, głównego składnika soku, jest na poziomie