Aktywne Wpisy
Ynfluencer +17
Proszę was Panowie o wyjaśnienie największej tajemnicy ekonomicznej, która nurtuje mnie od dawna. Zanim to jednak zrobicie to jedna ważna rzecz, żeby nie było nieporozumień i odpowiadając miejcie to na uwadze. Ja wiem, że wiele osób tu pracuje w IT i ma wysokie zarobki, ale tu będzie mowa o zwykłych ludziach z danych GUS, a wielu ludzi z zarobkami 10 k wzwyż nie patrzy dalej niż czubek własnego nosa.
Mam 30 lat,
Mam 30 lat,
eisil +26
Chmielenie:
- Sybilla 50g - do zacieru
- Iunga 25g - 75'
- Marynka 10g - 75'
- Sybilla 25g - 30'
- Sybilla 25g - 10'
- Sybilla 25g - 0'
- Sybilla 50g - na zimno, 3dni
Czytałem że iunga jest dość nowofalowa i ją jednak chcę wrzucić na zimno też.
Co myślicie?
@Mietek997: ipa sripa
chmiel wrzucony na zacieranie? OK, słyszałem że można, piłem kilka piw chmielonych taką techniką i prawdę mówiąc, nie czuję różnicy.
Sybilla z 30' przerzuć na 10'.
Iunga to stary chmiel, ale jest całkiem niezły. Można spokojnie stosować na zimno. Ja mam 2 piwa na polskich chmielach na zimno (Iunga i Sybilla) i jestem zadowolony.
Lomik mi nie smakuje, ma nuty czosnkowo-cebulowe w aromacie. Choć nigdy tego chmielu nie użyłem, to parę razy piłem ale na lomiku i były słabe. Na zimno się nie nadaje.