Aktywne Wpisy
Remus00 +19
Nigdy nie umiałem się ubierać. Od dłuższego czasu noszę tylko czarny/biały kolor bo w żółtej bluzie czy zielonej koszulce czuję się po prostu źle. To takie luźne wyjście na miasto żeby porobić zakupy. Jest źle? Oprócz tego ubieram jakiś komplet dresu z najka oto
#ubierajsiezwykopem
#ubierajsiezwykopem
SzejdiSlimSzejdi +477
Wyobraźcie sobie, że na wiecu Tuska pojawia się np. Sośnierz,
Donald zaprasza go na scenę i zamiast skorzystać z okazji, żeby go zjechać argumentami, to w świetle kamer zaczyna na niego wrzeszczeć, obśmiewać, a na koniec robiąc coś na wzór mabo rapu machając łapą i krzycząc : "Panie Sośnierz , masz Pitbulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak prawicowy rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz mojemu kumplowi ścieżkę najlepszego proszku, a
Donald zaprasza go na scenę i zamiast skorzystać z okazji, żeby go zjechać argumentami, to w świetle kamer zaczyna na niego wrzeszczeć, obśmiewać, a na koniec robiąc coś na wzór mabo rapu machając łapą i krzycząc : "Panie Sośnierz , masz Pitbulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak prawicowy rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz mojemu kumplowi ścieżkę najlepszego proszku, a
1. Kupujesz dobrej jakości mięso wołowe
2. Formujesz z niego ładne kotlety (tak nic z mięsem nie robisz przed) około 200 g wagi każdy.
3. Tak uformowane kotlety polewasz odrobinę oliwą i solisz i pieprzysz
4. Kładziesz na rozgrzaną patelnie (najlepiej grillową)
5. Do miseczki dajesz musztardę i bierzesz pędzelek
6. Po 2 minutach przekładasz burgera i smarujesz jego usmażoną stronę musztardą
5. Po 2 minutach przekładasz znowu i smarujesz jego drugą stonę musztardą
6. Smażysz każdą stronę z musztardą po minucie ( w sumie 2 x po 2 minuty i 2x po minucie)
Sos z sałatą;
- 2 łyżki majonezu
- Łyżka ketchupu
- Łyżeczka sosu tabasco
- Odrobina octu z cebuli, albo cytryny
- Poszatkowana sałata lodowa
Dodatki:
Ogórek konserwowy w plasterkach, cebulka grillowana, albo marynowana (plasterki cebuli marynujesz w odrobinie octu z białego wina i odrobinie soli),
TIP:
- można dać jeszcze ser na ostatnie smażeninie burgera na wierzch (wtedy na chwilę pokrywka nie za szczelnie)
- można dodać zasmażony bekon.
- bułka do burgera oczywiście musi też się podpiec
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem