@Tidehunter: rzekłbym: raczej nieprzypadkowo wybrali to piwo na GCh ;) Pomarańcza mi pasowałaby do BPA. Jeszcze zastanowiłbym się nad czerwonym pieprzem, kilka razy używałem do Saisona i bardzo fajnie się komponował.
@Tidehunter: do belgów są zalecane płynne, jest spora różnica. Aczkolwiek T58 nie są złe, dają wyraźne belgijskie elementy (szczególnie fenole, estry trochę mniej) - sam z braku laku korzystam z tych drożdży, aczkolwiek gdybym mógł robić na płynnych, to jest dużo większy wybór no i ciekawsze drożdże...
Dlaczego #rosja zamiast użyć swojej pozycji na planecie, gigantycznie wielkich surowców naturalnych do zbudowania bardzo bogatego kraju to ciągle próbuje #!$%@?ć region europy wschodniej i siebie samą przy okazji. #polska #ukraina #wojna
Słód Monachijski 0,4kg
Słód Melanoidynowy 40 0,2kg
Słód Abbey 0,4kg
Chmiel Saaz 45g
Chmiel Styrian Goldings 30g
T-58
Dori w swoim Grand Championie dodała skórki z pomarańczy (suszony zest).
rzekłbym: raczej nieprzypadkowo wybrali to piwo na GCh ;)
Pomarańcza mi pasowałaby do BPA. Jeszcze zastanowiłbym się nad czerwonym pieprzem, kilka razy używałem do Saisona i bardzo fajnie się komponował.
do belgów są zalecane płynne, jest spora różnica.
Aczkolwiek T58 nie są złe, dają wyraźne belgijskie elementy (szczególnie fenole, estry trochę mniej) - sam z braku laku korzystam z tych drożdży, aczkolwiek gdybym mógł robić na płynnych, to jest dużo większy wybór no i ciekawsze drożdże...
cieszę się, że smakowało :)