Wpis z mikrobloga

#puerh #shengpuerh #puer

Niedziely wieczór przypada pod znakiem Xiaguana 2005 rocznik, składowany w miejscowości Guangdong z klimatem subtropikalnym, wilgotnym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaparzeń 9, w tym pierwsze dwa techniczne, że tak to sobie pozwolę określić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Użyty gaiwan 110 ml.

3-5 zaparzenie - wyczuwalna gorzkość, posmak ziołowy i mineralny, który na końcu daje słodycz a'la miód. Kolor naparu: jasna pomarańcz

6-9 zaparzenie - zanik gorzości, pojawienie się nuty tytoniowej i przeplatanie się go z delikatnym ziołowym posmakiem( przypomina mi to trochę szwajcarskie cukierki ziołowe Ricola); to wszystko wieńczone słodyczną, którą trudno mi zdefiniować, ale dobre! Kolor herbaty: jasnoczerwony

Podsumowując, herbata dobra by sobie popijać co jakiś czas; z biegem lat powinna jeszcze nabrać ciekawszych walorów smakowych; ciut gorsza od tej z mojego poprzedniego wpisu. ( ͡ ͜ʖ ͡)

#herbata #chiny #herbatazwykopem #feelsgood
PolDun22 - #puerh #shengpuerh #puer

Niedziely wieczór przypada pod znakiem Xiaguan...

źródło: comment_00tlepk3OSMshkxTzshYd32zRn7HsbNs.jpg

Pobierz
  • 5