Wpis z mikrobloga

@mrwrotek: żenada, i ten tekst:

Płytę gazową Solgazu czyści się znacznie łatwiej niż zwykłą kuchenkę, a tak samo jak elektryczną, bo nie posiada odstających metalowych rusztów. Kolejna sprawa: gaz spala się w dużo wyższej temperaturze, czyli około 800 stopni C (w tradycyjnej kuchence ok. 400-450 C) i przez to urządzenie nie zostawia tłustych osadów na meblach.


No akurat im wyższa temp to szybciej się przypala na szkle i gorzej czyścić xD
Piszą też, że zdobyli nagrodę na targach w Amsterdamie. Dlaczego tak ogólnikowo? Nie twierdzę, że kłamią ale dlaczego nie napiszą konkretnie jakie targi w którym roku? Chciałbym to sprawdzić.
@piotrulos: @Neaopoliti: oczywiście że płomień w zwykłej kuchence jest gorętszy niż 450 stopni. Ale solgaz ma swoją propagandę więc dla nich kuchenki skończyły się w 2002 kiedy to wykonano słynne testy z 50% oszczędnościami.