Czeski pils, pierwszy w życiu. Fermentacja w 12 st C, 12Blg na S-23. Po dzisiejszej próbie smakuje... owocowo. Obstawiam, że zbyt wysoka temperatura fermentacji, mam rację? #piwowarstwo
@BrowarPERUN: ( ͡°ʖ̯͡°) Fakt, że to piwo było zrobione na sporym przypale - wyeasty nie ruszyły i potrzebowałem cokolwiek do dolniaka i tylko to mieli w sklepie. No ale, człowiek się uczy dopiero, dobra tylko dość droga (czasowo) lekcja.
Trigerowanie PiSowców to czysta przyjemność xD Mirek który wpadł na pomysł Tuskowe 800+ powinien dostać awans xD Jak to się przyjmie to zgnije przepotężnie (⌐͡■͜ʖ͡■) Jakby ktoś chciał wkleić na jakąś grupkę na FB czy coś to zostawiam ready to use template xD
Fermentacja w 12 st C, 12Blg na S-23. Po dzisiejszej próbie smakuje... owocowo.
Obstawiam, że zbyt wysoka temperatura fermentacji, mam rację?
#piwowarstwo
http://www.charlesfaram.co.uk/wp-content/uploads/2014/06/SFG_S23.pdf
następnym razem czytaj dokładniej specyfikację producentów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fakt, że to piwo było zrobione na sporym przypale - wyeasty nie ruszyły i potrzebowałem cokolwiek do dolniaka i tylko to mieli w sklepie.
No ale, człowiek się uczy dopiero, dobra tylko dość droga (czasowo) lekcja.
bądź co bądź efekt jest zgodny z wizją producenta, więc wychodzi że zrobiłeś dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)