Wpis z mikrobloga

Mirki z #xiaomi, pol roku temu kupiłem za 1300zl w media expert xiaomi note 3 pro. Aparat zaczyna szwankowac, sam się wyłącza a jak już się włączy zdjęcia są niewyraźne. Da się to jakoś naprawić albo oddać na gwarancję? 1300 to całkiem duża suma.
#mediaexpert #xiaomi #pomocy #pytanie
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nerana112 takim że nie trzeba

Za UOKIK

Paragon fiskalny nie jest konieczny do zareklamowania produktu. Niemniej trzeba pamiętać, że znacznie ułatwia złożenie reklamacji. Paragon to jeden z wielu dowodów nabycia rzeczy w danym sklepie i w danej cenie. Inne to: świadkowie, wydruki z karty płatniczej czy kredytowej, e-maile. Sprzedawca nie może uzależniać przyjęcia reklamacji od dostarczenia paragonu fiskalnego.
  • Odpowiedz
@Andczej no #!$%@?... na bank weźmie świadków... skąd wiesz, że nie płacił gotówka? Musi mieć dowód zakupu, w 90% paragon, a ty podsylasz jakis martwy przepis o swiadkach czy mailu skoro kupil w sklepie stacjonarnym....
  • Odpowiedz
@nerana112 Prostaku musisz klnąc? Nie umiesz normalnie?

Mało mnie to interesuje jak płacił, poprawiam tylko ciebie bo nie masz racji i nie musi mieć paragonu ani faktury. To nie jest martwy przepis.
  • Odpowiedz
@Andczej oho, kolejny ktory nawet jesli ma rację ( ty nie masz) stara sie uwypuklic swój triumf w dyskusji gburowatym doucz sie, czy innym gownem. Kultura osobista, tego sie musisz douczyc, bo nie kupisz jej od chinola za pare dolkow jak hulajnoge xd
  • Odpowiedz
@nerana112 ale ja mam rację bo OP nie musi mieć rachunku ani faktury i to ty wprowadzasz w błąd

Krytykujesz moją kulature, a sam zaczynasz klnąc jak prostak bo nie umiesz sobie poradzić z tym że nie masz racji...no żałosne

I jeszcze jak dziecko wysmiewasz moje zakupy, no żałosne
  • Odpowiedz