Wpis z mikrobloga

@chuckd: no właśnie kształt świetny tylko jakaś twarda się wydaje. To będzie mój pierwszy raz i nie wiem czy odpowiednio zmięknie ( ͡º ͜ʖ͡º) Chyba trzeba testować na własnej skórze.
@hoop: Black hungarian, tabasko, habanero i wiśniowe zalewałem tyle że na gorąco, pięknie miękną ale potrzebują czasu i nie ma problemu. Dziś robiłem 2 turę z 50:50 feta i kozi ser. Zalewałem gorącą oliwą, traci swoje właściwości więc troche bez sensu ale po zjedzeniu przelewam ją przez ręcznik papierowy i chce wykorzystać pikantną oliwę do smażenia.
@siej: pierwszy raz przetestuję z samą fetą i ziołami prowansalskimi, wcześniej zblanszuje paprykę i zaleję wszystko właśnie gorącą oliwą/olejem. Nie wiem jak u nich z ostrością, ale jeśli są słabe to dodam do farszu lub do słoika trochę habanero ( ͡° ʖ̯ ͡°) Na pewno pochwalę się efektami, szkoda żeby się zmarnowały. Innego pomysłu na nie nie mam.