Wczoraj wpis z tagiem wegańskim a dzisiaj zupełnie w drugą stronę :) Burger jagnięco-wołowy, z owczym serem, kiełkami, sałatą, szalotką i ogórkiem kiszonym + majonez i musztarda. Keto bułka na jajkach, więc 4 różne zwierzątka przyczyniły się do powstania tego burgera :)
Jako dodatek smażone papryczki Pimiento. Świetne jako przegryzka.
@themusk: a smakuje jeszcze lepiej niż wyglądają. Odwiedziłem wczoraj delikates sprowadzający produkty z Hiszpanii i właściciel mi je polecił. Wystarczy podsmażyć na oleju i później oprószyć solą (najlepiej piramidową, którą też dostałem w tym delikatesie).
@chixi: nie powiem żeby się zupełnie nie dało wyczuć jajek. Ale na pewno nie były dominujące. Oregano dobrze też dobrze równoważy te jajka. Zresztą to się robi w mikrofalówce więc zawsze możesz Sobie zrobić szybki test na śniadanie :)
Kiedyś mi kumpel dał przepis na bułeczki które miały mnóstwo gumy ksantanowej i jajek a trzeba je było piec godzinę, to takie bułki dawały jajkiem jak suflet.
@Mirkosoft: będąc w Hiszpanii zamówiłem w restauracji pimientos de padron jako tapas i mocno się zawiodłem, miałem nadzieję że są pikantne, a okazały się słodkie
@JuneJohn: to prawda, nie są zbyt pikantne, delikatna ostrość i sporo słodyczy od spalonej skórki. Dlatego są fajne żeby po prostu się zajadać. Gdybym zjadł taką ilość jalapeno to chyba bym się spocił na samą myśl o toalecie ( ͡°͜ʖ͡°)
@themusk: miło słyszeć, zwłaszcza że pierwszy raz robiłem :)
Burger jagnięco-wołowy, z owczym serem, kiełkami, sałatą, szalotką i ogórkiem kiszonym + majonez i musztarda.
Keto bułka na jajkach, więc 4 różne zwierzątka przyczyniły się do powstania tego burgera :)
Jako dodatek smażone papryczki Pimiento. Świetne jako przegryzka.
@klipek89: Robiłem już któryś raz więc na oko, ale główna inspiracja była z tego przepisu:
https://www.mypcoskitchen.com/low-carb-gluten-free-garlic-croutons/
jeszcze dodaję gumę ksantanową, bo trochę poprawia teksturę.
Kiedyś mi kumpel dał przepis na bułeczki które miały mnóstwo gumy ksantanowej i jajek a trzeba je było piec godzinę, to takie bułki dawały jajkiem jak suflet.
@themusk: miło słyszeć, zwłaszcza że pierwszy raz robiłem :)