Wpis z mikrobloga

@bomba4: Imo nie ma sensu leżakować, on już tak mocno gniecie system różnorodnością aromatów i smaków, że nie widzę kierunku w którym miałby się poprawić, poza soją. ;)
@bomba4 no i cyk #!$%@? Lidla do braciszkow którzy dostają #!$%@? jak widzą że jakieś sieciowe sklepy sprzedają ich piwo.

Piwo u braci kosztuje około 40 euro za 24 butelki w specjalnej drewnianej skrzynce, więc tu Lidl trochę #!$%@? cene z kosmosu.
Piwo dobre Ale drogie, Westmalle tripel nie wiele gorszy a kosztuje 1.6 euro za butelkę czy Karmeliet tripel 1.44 euro.
@acidd: termin przydatnosci? quady i temu podobne piwa mogą leżeć i parę lat i nic im się nie stanie, wręcz może zyskać jeśli odpowiednia temperatura i leży w ciemnym. Także nie czekaj i kupuj bo nie wiadomo ile tego mają
nie sprzedali. Piwo mogą kupić tylko osoby fizyczne. To że ktoś od Lidla pojechał i kupił, nie znaczy że oni wiedzą że takie coś ma miejsce


@bomba4: Sprzedali. Oni już parę lat temu zmienili model dystrybucji i teraz nie probem dostać ich piwo w firmach I uwierz, że Lidl nie będzie się bawił w wysyłanie tajnego agenta po parę butelek do sklepu internetowego na całą Polskę.
@AvantaR: Termin przydatności jest tylko dlatego, że muszą go podać. Zazwyczaj jest to ok 2 lat po zabutelkowaniu. Leżakować piwo nawet ponad 20 lat. Kopyra kiedyś pił piwo 50 letnie i było ok. Jedyne o co trzeba zadbać to odpowiednie warunki, czyli zaciemnione miejsce, odpowiednia temperatura i to tyle. Jeśli masz w miejscu przechowywania podwyższoną wilgotność, dobrze założyć lak na kapsel, aby rdza się nie przeżarła