Wpis z mikrobloga

@KollA: Używanie szklanych baniaków najłatwiej przyrównać do dławienia się ością na wigilijnej kolacji. Co z tego że to tradycja, skoro w XXI wieku są dostępne lepsze rozwiązania?
@KollA: Już się kiedyś rozpisywałem pod tym tagiem na temat fanatycznego trzymania się szklanych pojemników fermentacyjnych, nie chce mi się powtarzać. ;)

OP ma problem bo nie domył wsadu albo coś mu się zalęgło, ale nie bo plastik. Bo w szklanym nigdy się nikomu osad nie zrobił na powierzchni. ;p
No kaman, stać Cię chyba na coś sensowniejszego.

@lolattack: Zbierz z wierzchu i spróbuj wsad, jak ze smakiem jest nieźle
@Falquan: Smak jest dobry, jest dużo lepiej, niż 2-3 miesiące temu. Na dnie i ściankach wytrąciło się bardzo dużo kamienia winnego(może jest to jakiś efekt uboczny jego wytrącenia?). Zlałem i dodałem pirosiarczan, zobaczymy co będzie dalej.

Akurat mycia wszystkiego to bardzo pilnuje, ale jak zawsze wystarczy pewnie niedopilnowanie jednej rzeczy...

Z tym tłuszczem to żeby uszczelnić pojemnik?

@gumis112211: Jakichś dziwnych zapachów nie zarejestrowałem.

Ogólnie to podejrzewam, że winowajcom może być
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mudmen: może być nawet niedopłukany kurz. Bardziej wychodzę z założenia: nie psuje smaku->mechaniczne->nie odbierać przy zlewaniu i tyle ¯\_(ツ)_/¯
A jak popsuje to:
1. Nic by to nie dało, wsad zwalony, trudno, życie.
2. Zawsze pozostaje usuwanie w procesie obróbki termicznej.