Wpis z mikrobloga

Takie pytanko. Może mondre może gupie, nie wiem. Czy wasze chleby pełnoziarniste na zakwasie/pełnoziarniste z nasionami na zakwasie też są znacznie mniejsze i mniej wyrośnięte od chlebów białych? smakowo wychodzą mi bardzo dobrze ale są bardziej zbite i wilgotne. To jest normalne? Mam na myśli na przykład taki przepis : 400g mąki pszennej pełnoziarnistej, 35g pestek słonecznika, 35g siemienia lnianego, 35g pestek dyni, 250g wody, 250g zakwasu pszennego pełnoziarnistego 8g soli. A może daje za mało wody? Zdjęcie poniżej przedstawia dzisiejszy wypiek. Po lewej chleb pełnoziarnisty, po prawej biały.
#bojowkapiekarska #chleb
Pobierz
źródło: comment_63wkZeWVLmzAcmwLncw9k1j6ZmX1H36f.jpg
  • 6