Zastanawiam się czy te bocznice zaznaczone czerwonymi kreskami przecinające się na rondzie nie będą generować jakichś problemów? Chciałbym ten sam schemat użyć w innych miejscach ale gdyby coś było źle to spory przypał by był, tak że są dobrze semafory ułożone itp? #factorio
@Kutalongest: Ronda, jak już wspomniał mojemacki, tworzą problemy same z siebie zawsze ze względu na próby zawracania na rondach. Semafory na tym przykładzie to już w ogóle tragedia zaczynając od tego, że są postawione same trzykolorowe - pociągi będą dosłownie stawać na rondzie, czekając na przejazd i blokując drogę z innych stron. Szybko się zapieprzy.
@DanteTooMayCry: wiem że jeden pociąg przejeżdżający przez rondo zablokuje inne na chwilę ale czy będą się zacinać permanentnie? Wydaje mi się że nie powinny
Generalnie, tu masz ścieżkę z linków, gdzie były poruszane sprawy torów. W każdym można się czegoś nauczyć, a w którymś wrzucałem też screen (chyba) najlepszego możliwego skrzyżowania. Na podstawie tego wszystkiego możesz sam ocenić i stworzyć coś co będzie dla Ciebie najlepsze.
Jak tam niebo nad Ukraina już czyste? F-16 wygrały wojnę? Nawet do linii frontu ich nie wyślą bo szybciej by spadały od Su-57 niż by zdążyli dostarczyć następne #ukraina #rosja
#factorio
źródło: comment_7tLCqCzBGjdaquVYUXLJgCXSr8UE8Y96.jpg
PobierzGeneralnie, tu masz ścieżkę z linków, gdzie były poruszane sprawy torów. W każdym można się czegoś nauczyć, a w którymś wrzucałem też screen (chyba) najlepszego możliwego skrzyżowania. Na podstawie tego wszystkiego możesz sam ocenić i stworzyć coś co będzie dla Ciebie najlepsze.
https://www.wykop.pl/wpis/41226039/#comment-144910959