Wpis z mikrobloga

@Helonzy: z 3 wieczory na figurki, biszkopty piekłem 3 razy by wybrać odpowiedni przepis bo w necie jest 100 przepisów i kazdy inny XD krem maślany do tynkowania robiłem z 3 razy bo testowałem różne przepisy i jak już byłem gotowy to wczoraj upiekłem 3 biszkopty, zrobiłem krem do środka na bazie mascarpone, a dziś rano zrobiłem krem do otynkowania i wieczorem nałożyłem figurki.
@Oskarek89: z wyglądu fajny, ciekawe jak w smaku. Zęby rekina trochę do poprawy, ale na osiemnastkę to mu pewnie taki tort zrobisz, że się goście obsrają z wrażenia;) I jak wyszło ci to cenowo porównując z takim zamówionym?
edit: tak patrzę na te rekiny to powinieneś dać pod nimi napis "myjcie zęby małe #!$%@? bo jak nie to będziecie mieć takie zęby jak my" xD ale i tak elegancko.
@toodrunktofuck: XD nie ogarnialem tych zębów, lukier się ciągnął i jakoś tak wyszło jak wyszło.

420zł krzykneli w sklepie plus dojazd by mnie wyszedł z 80 więc liczyłem z 500zł za kupiony.

Raczej wyszło mnie taniej lub podobnie cenowo, ale kupiłem zestawy z amazona:
https://www.amazon.de/gp/product/B07BK1CK6Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
i
https://www.amazon.de/gp/product/B07JNHZ4D3/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

więc już na przyszłość będzie. Sam lukier nie jest drogi - 8zł za paczkę 250g i zostalo jeszcze mi tego mnóstwo.
4 paczki są
@Oskarek89: nie wyglada tragicznie jak na pierwszy raz. Miejmy nadzieje, ze jest zjadliwy.
Do swoich wyliczeń zapomniałeś jesZcze dodać czas jaki zmarnowałeś na zakupach oraz czas pracy i koszta dodatkowe jak prąd itd.
Jesli zaumujesz to wszystko i do tego dodasz jeszxcze opłatę za „umiejętności” bo jednak domyślam się, ze fachowiec zrobiłby to jednak dużo lepiej i ładniej... do tego dolicz podatek, zusy, koszty prowadzenia działaności, wypłatę dla pracownika itp itd...