Wpis z mikrobloga

Od kiedy dodaję ketchup do środka tostów, moje życie znacząco się polepszyło. No, przynajmniej kolacja raz na jakiś czas jest lepsza, bo staram się rzadko jadać takie rzeczy.

No ale do rzeczy. Ketchupem smaruję kromki chleba, na to daję dodatki, dopiero potem koniecznie podwójny ser. Topiący się w środku ser miesza się z ketchupem na kromce co daje ser niezwykle płynny i aksamitny (trudniej później zastyga), ciągnący się i w ogóle taki ooooch i aaaaach.

A i tak najlepsze jest, jak ten ser wycieknie i się zapiecze z tym ketchupem. Jak pewnie większość wie, podgrzany ketchup lekko się karmelizuje i podbija swoją słodycz, co w połączeniu z wytrawnym smakiem sera daje coś niesamowitego.

#tosty #ketchup #jedzenie
  • 16
@Puszkus: najlepiej taki, który Ci smakuje. Ja eksperymentuję z różnymi ketchupami (jestem fanem tego sosu i sprawdzam praktycznie każdą nową markę, jaką spotkam w sklepie)