Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyszła :)

@olrajt: o! faktycznie, jest podlinkowana już na początku artykułu. Data publikacji jest z wczoraj - jak przygotowywałem zestawienie, to jeszcze tego nie było. Dzięki za zwrócenie uwagi :)
  • Odpowiedz
14) CloudfLare rusza z własną alternatywą dla Google Analytics

@imlmpe: O przyznaje ciekawy news - brakowało mi tego. Obecnie GA w Polsce robi się coraz bardziej bezużyteczne (wysoki % blokowania). Ja nadal opieram się na starym awstats z logów serwera bo chociaż liczy wszystko. Może ułomne i mało rozbudowane ale dla mnie idealne.

@imlmpe z tym zero instalacji to widzę że są 2 rozwiązania, udostępnili opcje "Install our lightweight
  • Odpowiedz
@HellsAmbassador: Dzięki. Znam dawnego piwika, na moje potrzeby chyba nawet zbyt rozbudowane narzędzie. Przypomniałeś mi ten projekt z dawnych lat. Widzę że jest tam "Log Analytics" żeby zbierać bez JS - oczywiście takich danych jak rozdzielczość ekranu, dodatki przeglądarki nie wyłapiemy. Widzę że mają coś takiego jeszcze. Wygląda nieźle ale awstats znacznie lżejszy, może i przesada ale interesują mnie rozwiązania wolne od cookies i js a najlepiej jeszcze działające na
  • Odpowiedz