Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JOUKI: używam zwykłego mleka 3.2%
Testowałem specjalne dla baristów ale osobiście nie odczułem dużej różnicy.
A jeśli chodzi o ręczny spieniacz to myśle, że da radę. Dużo osób z tego co widziałem pieni mleko w french pressie i też malują wzorki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JOUKI: no i oczywiście dzbanek do spieniania potrzebny, żeby się dobrze wlewało mleko. Nawet kształt filiżanek dla początkującego ma znaczenie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CapaldiTheDoctor: na pocieszenie dodam, że nie zawsze mi tak wychodzi. Raz mleko ładnie się wlewa do kawy raz nie. Z tego co widzę po Twoich postach to sprzęt masz fajny. Ja dopiero od wczoraj testuje nowy młynek. Następny cel wymiana ekspresu ale to trochę potrwa (,)
@Randor666: Z ekspresu jestem mega zadowolony, z młynkiem walczę i w końcu kupię lepszy. Graef szybko przestaje wystarczać i boli jego skokowa regulacja ( ͡° ʖ̯ ͡°) polecam Ci spróbować mleka 3.5 dostępnego w Aldi. Jest bliższe temu co na wszystkich ang kanałach jest określane jako whole milk i bardzo fajna teksturę łapie, a jednocześnie nie jest tak drogie jak te dla baristów.