@piotrveyner: no to przecież potwierdzasz to co napisałem. Figurki kosztują teraz 2.5x tyle co wtedy. Skoro zestaw kosztował 8 PLN, to 2.5x 8 PLN daje 20
@damw: no tak, w dolnej gramicy tych widelek. W Polsce minifigi zdrozaly w tym czasie z bodaj 9,99 na 16,99. Jak widac inflacja jest grobalnym problemem.
Tylko czy to jest minifig? Minifig to mi sie kojarzy z jedna figurka z jakims akcesorium w opakowaniu foliowym. Tutaj mamy sztywny karton i to z serii Kingdoms. Jak to jest @damw?
@Biszkopcik: byl dwa razy drozszy niz owczesne serie CMF (kolekcjonerskie figurki w foliowych woreczkach), byl to zestaw jakie u nas wtedy sprzedawali po 19,99.
@Biszkopcik: nie bardzo rozumiem o co pytasz. My na podstawie minifigów inflację szacowaliśmy. W tym zestawie faktycznie jest figurka + zwierzak i kilka dodatkowych klocków. Obecnie takie zestawy to raczej w polibagi są pakowane (a przynajmniej tak mi się wydaje).
#francja We Francji wygrywa partia stalinowska na którą głosują głównie muzułmanie i murzyni a na wykopie święto xD Wykop który nienawidzi rozdawnictwa i islamizacji cieszy się ze zwycięstwa islamskiegosocjalizmu xD #polityka
#legodamwa <--pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brickset.com/sets/ownedby-ziomal
Lego Castle 7955
Liczba elementów 19
Zestaw z roku 2010
Cena katalogowa: £2.99 / $3.99
#lego
źródło: comment_1621260072qdPUUqC6GSV1bF44LBkkg6.jpg
PobierzMinifigurki wtedy byly po 2 usd, teraz sa po 5 usd
@piotrveyner
Ogolnie cena i tak zajebista... (╥﹏╥)
Tylko czy to jest minifig? Minifig to mi sie kojarzy z jedna figurka z jakims akcesorium w opakowaniu foliowym. Tutaj mamy sztywny karton i to z serii Kingdoms. Jak to jest @damw?
@damw jak wychodziła pierwsza seria minifigurek to kupowałem je w Tesco w cenie katalogowej 7,99 zł