Wpis z mikrobloga

@alahakbar

: nigdy nie zrozumiem ideii gazowych i elektrycznych grili


Węgiel jest super na weekendowe grillowanko, ale gazowyma jeden bardzo mocny atut. Środek tygodnia, gorąco, kończę pracę i nie chce mi się zbytnio gotować. Bierzesz mięcho z lodówki, idziesz do ogródka i w mniej niż 5 min masz rozgrzany ruszt. Kolejne 12 minut i już zdejmujesz soczyste burgery, kolejne 5 i kebsy z jagnięciny schodzą z rusztu. Do tego jakaś buła/tortilla i
@alahakbar czy jest różnica? Pierwsza, mniej ważna to fakt że łatwiej się robi przy grillu na dworze jak jest gorąco niż w kuchni. Ale też jednak smak. W piekarniku masz grzałkę nad mięsem (i nierówne grzanie zazwyczaj przez kształt grzałki). W grillu gazowym nad palnikami są płytki/blaszki które się nagrzewają i lepiej rozpraszają ciepło, ale na które też spada tłuszcz i jednak jest ten specyficzny smak. Nie tak wyraźny jak na węglu,
emesc - @alahakbar czy jest różnica? Pierwsza, mniej ważna to fakt że łatwiej się rob...

źródło: comment_1627766585Ai9McCt1bCGRRmESaBjWj7.jpg

Pobierz