LebronAntetokounmpo
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
16
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
LebronAntetokounmpo
źle napisana książka, intrygi są zbyt wydumane, bohaterowie nieciekawi

@Magnolia-Fan: George Lucas to zauważył, zerżnął wiele motywów z Diuny i kilku innych sci-fi/fantasy, ale zadbał o jakość postaci i tak powstały Gwiezdne Wojny :)
3
Magnolia-Fan
@LebronAntetokounmpo: dzisiaj napisałem na tłiterku, że zasnąłem na każdej części z oryginalnej trylogii xD
2
T.....l
T.....l
Informacje nt. książki z tagu #bookmeter:

Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★★☆ (8.6 / 10) (5 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-01-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: fantasy, science fiction, horror
Liczba stron
0
Magnolia-Fan
Ta saga uzależnia, jak przyprawa.

@LebronAntetokounmpo: akurat na tym tomie zauważyłem, że zupełnie mnie nie rusza co się dalej stanie z Atrydami i krewnymi tego grubego
0
LebronAntetokounmpo
@Magnolia-Fan: wydaje mi się, że to dość powszechne w sci-fi/fantastyce (Dukaj też ma tę wadę, że jego postacie nie wzbudzają żadnych emocji), że kreacja postaci leży, ale to chyba tutaj celowe. Jednym z przesłań Diuny jest to, żeby nie ulegać autorytetom, charyzmatycznym przywódcom. Poniżej spoiler zakończenia tej części i filmu DV:

0
Magnolia-Fan
@LebronAntetokounmpo: jak dla mnie to jest po prostu źle napisana książka, intrygi są zbyt wydumane, bohaterowie nieciekawi, może kiedyś wrócę, bo mam praktycznie całą sagę na półce, ale jakoś nie śpieszy mi się. Smutno mi trochę z tego powodu bo pierwszy tom przeczytałem w mniej niż tydzień
0