Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Panie @Mirkosoft we wtorek skoczę do tego mięsnego na Mokotów. Rad bym zjeść dobrego steka bo smakuje mi jednak nie podoba mi się tekstura. Jaki kawałek tam kupić? I jak będziesz miał chwilę daj parę wskazówek jak nie zepsuć miesa. Solić czy nie? Gałązka tymianku czy rozmarynu? Jak długo smażyć i czy polewać masłem? Zrobić sos z zielonego pieprzu czy nie? Z góry dzięki.
#gotujzwykopem
  • 4
@Itslilianka: Zapytaj co akurat mają dobrego, fajne były ribeye z polskiej jałówki. Ogólnie najbardziej polecam ribeye - bo to odpowiednia proporcja tłuszczu do chudego, delikatnego mięsa. Zresztą każdy lubi ribeye. W Befsztyku już powinni mieć odpowiednio pocięte ale zwróć uwagę żeby steki były odpowiednio grube. Stek musi być gruby, najczęściej coś koło 2 cm, inaczej nie da się go odpowiednio przysmażyć z zewnątrz zanim w środku będzie przegotowany.

z soleniem są