Mój bożu a co to się stanęło się? To taki czat dla mirków i mirabelek? Na żywo? O maj gad :D To teraz nie trzeba wyzywać się w komentarzach tylko od razu na żywo napierdać :D #chcepogadac
Mój bożu a co to się stanęło się? To taki czat dla mirków i mirabelek? Na żywo? O maj gad :D To teraz nie trzeba wyzywać się w komentarzach tylko od razu na żywo napierdać :D
Mirki, Chciałbym się przebranżowić. Kiedyś programowałem w C++, ale raczej hobbystycznie. Nie mam problemu z logiką i ogólnym rozumieniem programowania. Natomiast obecnie od kilkunastu lat sprawuję role nietechniczne (ale techniczny background mam), gdzie udało mi się wypracować sensowne wynagrodzenie. Jestem gotów na to, że na początku wystartowałbym jako junior i musiałbym się liczyć z niższym wynagrodzeniem, ale wiadomo: chciałbym, żeby różnica była jak najmniejsza. Zatem: 1) Jaki wg. was język (pod kątem
TL;DR Do jakiego kraju byscie wyemigrowali i dlaczego akurat ten?
Od jakiegos czasu rozważam "co gdyby" w temacie wyjazdu z kraju. Wiadomo - duzo rzeczy mnie tu trzyma i ciagle znajduje argumenty "dlaczego nie" albo "no teraz jeszcze nie ale jak juz XXX to na pewno"
Ale czuję, ze chcialbym chociaz zdefiniować gdzie. Rozne opcje rozwazalem typu Szwajcaria (bo niby drogo ale jak zarabiasz po szwajcarsku to jestes panisko) itd
Cześć,: TL;DR Szukam rozwiązania backup lokalny + chmura.
Long story: Chciałbym w domu mieć jakąś macierz np w mirroringu - dwa dyski 3,5". Najlepiej szyfrowaną (gdyby ktoś zajumał dysk) i z opcją WiFi + LAN. Wszystko co wpływa na usability czyli np. łatwe podłączanie w Win10 i widoczność bezpośrednio na telewizorze Samsung - mile widziane. Oraz backup w chmurze. Jakiś tani z opcją szyfrowania (gdyby np. chmura okazała się średnio bezpieczna).
Ma ktoś pomysł (przepisy to się pewnie znajdzie :P) na szybkie i smaczne śniadania? Przy czym 'szybkie' jest u mnie kluczowe. Mam na myśli coś co rozmrażam, podgrzewam, może parę ruchów i tadaaa - jest. Szakszuka jest tutaj idealnym przykładem. Robię cały garnek, potem mrożę próżniowo na porcje i kiedy mam ochotę odmrażam i mam eleganckie śniadanie:) Chciałbym jakieś inne rzeczy tak porobić.
P.S. Ofkors takich rzeczy jak: usmażone kiełbaski albo usmażona
Cześć, Jestem w temacie zielony więc zapytowuję szacowne grono :) Szukam kamery do monitoringu piwnicy i jeszcze jednego pomieszczenia. Wymagania: - dobra jakość (nie spinam się na HD ale pewnie im więcej tym lepiej) - uploadowanie danych do chmury (albo chociaż możliwość skonfigurowania z najpopularniejszymi chmurami). - nagrywanie: -> po wykryciu ruchu -> na żądanie (kiedy np. chcę podejrzeć zdalnie) - opcja GSM/SIM koniecznie! (m.in. dlatego chce ograniczyć ilość danych przesyłanych) -
#gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska Hej, Zrobiłem ostatnio bułki z przepisu: Smaker - bułeczki śniadaniowe Wyszły dość zbite, cięzkie, mocno drożdżowe. Wstyd się przyznać, ale szukam przepisu na bułki trochę zbliżone do tych w marketach co są wypiekane na miejscu z mrożonego pieczywa. Raz, że niestety ich struktura, smak mi pasuje (chrupiąca skórka, puszyste w środku, dość lekkie), a dwa, że chciałbym mieć np. ciasto zamrożone na sztuki i codziennie sobie wypiekać tyle ile
#szynkowar #wedlinydomowe Cześć, Mam zamiar skorzystać z miksu paru przepisów z wykopu i poradników YT etc. Robiłem już parę wędlin w szynkowarze, ale nie były to jakieś imponujące wyroby. Chciałbym dopytać o temperatury i czas: mięsa i wody. Do tej pory robiłem tak, że nastawiałem gaz na pełen ogień (nie przejmując się temperaturą), a termometr miałem w mięsie. W momencie w którym temperatura osiągała 65-70 wyłączałem gaz i wyciągałem szynkowar. Temperatura podwyższała
---
💭 Mikroczat**
@Kaziu: mniej więcej taka jest idea tej strony :)
---
💭 Mikroczat | 📘 Instrukcja | 🧷 Skrypt logowania na Mikroczat
Komentarz usunięty przez autora