Polacy kochają placki, a przynajmniej w moich okolicach "placek po wegiersku" jest traktowany jak Jarosław Kaczyński w Godziszowie.
Będąc ostatnio w #szczecin podjadłem gulasz z barana marynowanego długo w mięcie.
Zrobiłem sobie dzisz swój gulasz, jak to ja go nazywam "gulasz knieji", na czerwonym wytrawnym winie, niestety nie miałem baraniny ani dziczyzny więc wołowina. Sporo gałązek rozmarynu i owoców jałowca, Suszone grzyby, śliwki - te klimaty
Od momentu zalania go bulionem, potrzebował
Będąc ostatnio w #szczecin podjadłem gulasz z barana marynowanego długo w mięcie.
Zrobiłem sobie dzisz swój gulasz, jak to ja go nazywam "gulasz knieji", na czerwonym wytrawnym winie, niestety nie miałem baraniny ani dziczyzny więc wołowina. Sporo gałązek rozmarynu i owoców jałowca, Suszone grzyby, śliwki - te klimaty
Od momentu zalania go bulionem, potrzebował
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@johnblaze12345: Nie ma sprawy ;) Całkiem fajne miasto.
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@estand: Super, jak długo pyrkał?
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Viking-: Dzięki, tak ja to wszystko wiem, tutaj stosowałem jedną z nich. Powiem ci,że jedyny przezroczysty rosół jaki widziałem to była imitacją rosołu z 1 marchewki i 1 skrzydełka gotowane 30min, ale może i masz racje.
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Viking-: Kaczka, kura, wołowina
#zakopane
Na #!$%@? wy tam jeździcie?
Wy jesteście jacyś pier.dol.nięci?
Lubicie być ruchani w dupę przez góralów, czy co?
Na #!$%@? wy tam jeździcie?
Wy jesteście jacyś pier.dol.nięci?
Lubicie być ruchani w dupę przez góralów, czy co?
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@haloczymnieslychac: Bo to dobra baza wypadowa w Tatry, a jedynie co tam kupuje to zakupy w Lidlu ;)
Ziemniaki zapiekane, polędwiczka w sosie własnym i marchewka improwizowana. Nie umiem w ziemniaki, wyszły bez szału. Chyba przestane je przyrządzać. Poledwiczka idealna, mięciutka i soczysta. W połowie jedzenia się poddałam, porcja jak dla chuopa xD #gotujzwykopem #jedzzwykopem
Ziemniak43212 via Wykop
- 23
@oficjalniemartwa: Wystarczy,że nie będziesz ziemniaków obierać, najlepiej wybierać takie żeby w ogóle nie kroić. Oliwa z oliwek, sól i rozmaryn, świeży oczywiście i to sporo, nie suszony, bo zaraz ktoś by nasypał tego. Na papier do pieczenia, obtoczyć, ułożyć, trochę soli jeszcze na wierzch, dlatego lepiej dać mniej przed obtoczeniem w oliwie i 180 gora i dół.
#ziemniakowniezostawiaj
#ziemniakowniezostawiaj
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@komakow: A dlaczego nie?
- 7
Low carb śniadanie do ocenki. Smażona sałata rzymska z dressingiem i orzechami, jajuwa, kimchi.
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #sniadanie #bezchlebasienienajesz
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #sniadanie #bezchlebasienienajesz
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@onepnch: No bo Ty kolego potrzebujesz zaspokoić potrzebę fizjologiczna po prostu. Nie ma to żadnego znaczenia dla ciebie czy danie jest zrobione zgodnie ze sztuką, czy jest ciekawe, aromatyczne, ambitne, czy możesz coś nowego wprowadzić.
Ma być dużo, tanio i szybko. Jak dla świni, i w zasadzie to większość tak funkcjonuje. Dlatego ocenia się restauracje pod względem ilości paszy i ceny, dlatego kebaby są tak popularne u nas i dużo dużo
Ma być dużo, tanio i szybko. Jak dla świni, i w zasadzie to większość tak funkcjonuje. Dlatego ocenia się restauracje pod względem ilości paszy i ceny, dlatego kebaby są tak popularne u nas i dużo dużo
Zabawa w kuchni nie jest dla mnie obca, ale ostatnio zabieram się za zaniedbania - czyli uczę się gotować bardziej oczywiste, klasyczne potrawy których nigdy nie robiłem bo zawsze polegałem, że zrobi mama, babcia, dziewczyna czy kolega. Tym razem wybór padł na fasolkę po bretońsku - potrawa pozornie prozaiczna, nieskomplikowana także moje pytanie jest następujące - macie jakiegoś jopka w rękawie aby Wasza fasolka wybijała się ponad inne? Trik dzięki któremu kobietom
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Kremufka2137: To proste jak #!$%@?, użyj dobrego wędzonego boczku, dobrej kiełbasy, wędzonej papryki, świeżego majeranku i podsmaż koncentrat pomidorowy, reszta to wiadomo.
Sondaż: Zdecydowana większość Polaków popiera protestujących rolników
Protesty rolników wyrastają na jeden z najważniejszych tematów politycznych początku roku. Z nowego sondażu wynika, że postulaty protestujących są popierane przez większość Polaków, niezależnie od barw partyjnych.
z- 328
- #
- #
- #
- #
Ziemniak43212 via Wykop
- -1
To bardzo dobra wiadomość, jeszcze jakby się trochę bardziej interesowali co,kogo,kiedy i dlaczego popierają to w ogóle byłoby super. A nie:
-Popierasz rolników?
-Tak
-Dlaczego?
-Bo oni dobrze robią a poza tym wszyscy popierają
-Aha
-Popierasz rolników?
-Tak
-Dlaczego?
-Bo oni dobrze robią a poza tym wszyscy popierają
-Aha
- 40
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
Jeszcze brakuje tylko polania polskim dressingiem, czyli majonezem ze śmietaną.
- 11
Keto burger na chmurce, z karmelizowaną cebulką, serem i jalapeno.
Przepis na chlebek chmurkę do znalezienia w google, kazdy będzie dobry, ja już znam na tyle, że robię na oko
#keto #gotujzwykopem
Przepis na chlebek chmurkę do znalezienia w google, kazdy będzie dobry, ja już znam na tyle, że robię na oko
#keto #gotujzwykopem
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@BarkaMleczna: Jak zostało ci trochę tej karmelizowanej cebuli to wymieszaj ją z dobrym kozim serem i masz fajną pastę do grzanek.
Kuchnia tatarska - bakla
Kuchnia tatarska - bakla
z- 2
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Ziemniak43212 via Wykop
- 2
Taka mamałyga, wrzucali co mieli byle jak, normalne i mnóstwo jest takich "przepisów". Swoją drogą to w tym przepisie śmiem twierdzić,że czosnek się przypali.
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@coo84: I tak zbyt dużo robisz jak na zwykle zaspokojenie potrzeby fizjologicznej.
Ragù, 4h, soffritto, goleń wołowa ze szpikiem, koncentrat, merlot, scamorza, tagiatelle = #ragutoniespaghettibolognese
#ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
Supernowoczesny dworzec w Lublinie. Otwarcie ważnej dla miasta inwestycji
"Obiekt jest supernowoczesny, energooszczędny i spełnia wszystkie wymagania, które przed budynkami użyteczności publicznej stawia XXI wiek".
z- 7
- #
- #
- #
- #
- #
Ziemniak43212 via Wykop
- 3
Bardziej mnie ciekawi jakie plany ma miasto na zagospodarowanie terenu po starym dworcu. To kluczową lokalizacja i liczyłem na flagową, reprezentatywną inwestycję.
Uchwała z 2015 roku pozwala na wzniesienie tutaj zabudowy usługowej, choćby takich jak obiekty szkół wyższych i szkoły, obiekty kulturalne, przychodnie medyczne, sklepy, gastronomia, usługi drobne, hotel oraz biura.
Wykluczone byłoby natomiast wznoszenie wielkopowierzchniowych obiektów handlowych.
Plan dopuszcza równocześnie stworzenie tu lokali mieszkalnych na dwóch ostatnich kondygnacjach. Dozwolona planem wysokość
Uchwała z 2015 roku pozwala na wzniesienie tutaj zabudowy usługowej, choćby takich jak obiekty szkół wyższych i szkoły, obiekty kulturalne, przychodnie medyczne, sklepy, gastronomia, usługi drobne, hotel oraz biura.
Wykluczone byłoby natomiast wznoszenie wielkopowierzchniowych obiektów handlowych.
Plan dopuszcza równocześnie stworzenie tu lokali mieszkalnych na dwóch ostatnich kondygnacjach. Dozwolona planem wysokość
Poproszę o wasze sprawdzone dipy do sałatek, które zawsze robicie, i zawsze smakują.
Mam z tym problem, bo albo przesadzę, albo w ogóle nie czuję przypraw, albo mi nie smakuje, a wystarczy, że ktoś inny zrobi dip do sałatki i po prostu niebo w gębie. #gotujzwykopem
Mam z tym problem, bo albo przesadzę, albo w ogóle nie czuję przypraw, albo mi nie smakuje, a wystarczy, że ktoś inny zrobi dip do sałatki i po prostu niebo w gębie. #gotujzwykopem
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@rowerowa_panienka: Zależy jaka sałata, ale różne winegrety, zaczynając od klasycznego poprzez eksperymentowanie.
nie gotuje, testuje, chwale sie pierwszym razem z #airfryer #gotujzwykopem ale to fajne i banalne, 24 minuty i hop hop. w grudniu odgrazalem sie, ze zakupie. To nabylem i po dwoch tygodniach sie za testowanie wzialem XD
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Kiedys_Mialem_Fejm: Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj. Oliwa z oliwek, sól i swiezy rozmaryn, nic więcej moim zdaniem.
Niedzielny must have moich rodziców.
#ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
Swoją drogą to wróciłem właśnie z twoich stron i mam sporo pomysłów na danie z haluszkami i moskolami, nick zobowiązuje ;)
Ale wiadomo, zysk, turyści, jeszcze raz zysk i może być byle jak,