- 74
b7kj via Wykop
- 2
@zasadzka01: Na pierwszym placku chyba Ci poszło dużo "soku" z mozzarelli. Od siebie mogę polecić tą mozzarellę:
https://www.osmskierniewice.pl/pl/produkty/mozzarella-kula-250g
IMO z ogólnie dostępnych najlepszy balans. Ta standardowa, z zalewy, nawet po odsączeniu puszcza za dużo wody, z kolei wiórki czy blok do tarcia to nie to samo co takie rwane kawałki.
https://www.osmskierniewice.pl/pl/produkty/mozzarella-kula-250g
IMO z ogólnie dostępnych najlepszy balans. Ta standardowa, z zalewy, nawet po odsączeniu puszcza za dużo wody, z kolei wiórki czy blok do tarcia to nie to samo co takie rwane kawałki.
b7kj via Wykop
- 0
@zasadzka01: Ja strasznie nie lubię tego "soku z pizzy"; przy krojeniu robi syf, potrafi wypłynąć na kamień i zrobić jeszcze większy syf, a i z samej pizzy robi papkę taką, więc zwykle sos pomidorowy redukuję wcześniej w garnku, pieczarki kroję na papier, a inne składniki albo kładę już po upieczeniu, albo na maksa odsączam, i staram się żeby max. jeden składnik był "soczysty".
Niemniej pizza zacnie wygląda. Ja niedawno przerzuciłem się
Niemniej pizza zacnie wygląda. Ja niedawno przerzuciłem się
40 byłoby optymalne, byłbym już na zaslużonej emeryturze
W jednej z książek popularnonaukowych o ewolucji czytałem że prawdopodobnie organizm ludzki ewolucyjnie nie jest przystosowany do tak długiego życia, bo skok średniej długości życia był zbyt gwałtowny w skali ewolucyjniej, żeby organizm się dostosował.