Nie mam FB, staram się tym nie interesować co tam ludzie postują. Ale kontrowersja wokół "sokzburaka" wywaliło aż tu i do telewizji.
Czy można prosić o streszczenie, co to w ogóle było, że aż TVP się tym zainteresowało?
Tzn:
1. Co na tym kanale było postowane? Satyra pokroju sekcjagimnastyczna czy coś innego?
2. Co nagle wywołało zainteresowanie od strony TVP?
#polityka #pytanie #4konserwy #neuropa
Czy można prosić o streszczenie, co to w ogóle było, że aż TVP się tym zainteresowało?
Tzn:
1. Co na tym kanale było postowane? Satyra pokroju sekcjagimnastyczna czy coś innego?
2. Co nagle wywołało zainteresowanie od strony TVP?
#polityka #pytanie #4konserwy #neuropa
Jest taki artykuł https://www.delicious.com.au/food-files/health/article/5-healthy-foods-you-wont-believe-ruining-environment/e7edc34f-a3de-475f-a18d-69e8674720bc i mówi, że niektóre produkty zielone jak awokado czy soja mają również niszczący wpływ na środowisko choćby ze względu na ilość wody jaką to zżera oraz jak rujnuje się plantacje ze względu na to "zielone złoto".
Czy Unia Europejska w trosce o środowisko mogłaby wprowadzić embargo i / lub zakaz handlu tymi towarami?
Podobnie bym sugerował odnośnie oleju
Ponad połowa uprawy soji idzie na potrzeby przemysłu mięsnego. Jak spadnie spożycie, a za nim produkcja, mięsa to automatycznie spadnie produkcja soji.
Jakimś częściowym rozwiązaniem, które nie zagląda jakoś mocno ludziom do talerzy były by uprawy hydroponiczne i farmy pionowe.
Przeciętny Polak śmiejący się z soyboyów zjada 1kg argentyńskiej soi przerobionej na mięso tygodniowo (!). Do tego dochodzi kilkaset gramów polskiej soi tygodniowo. Ile zjada przeciętny soyboy?
Źródło:
https://www.donausoja.org/fileadmin/user_upload/Partner_Agro_Info/Agriculture/Best_Practice_Manuals/Publikacja_o_soi__polish_guideline_.pdf