Słodka śmierć
Ten środek został dopuszczony w 1983 roku, a już rok później liczba nowotworów mózgu wzrosła o 10%, o 30% cukrzyc, a chłoniaka o 60%... Chodzi o Aspartam - popularny środek słodzący, wciąż dodawany do naszego pożywienia (oranżada, guma do żucia, słodzik do herbaty, dietetyczna woda sodowa). Substancja szczególnie szkodzi dzieciom.
intol z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 70
Komentarze (70)
najlepsze
kawałek dotyczy własnie tej tematyki.
Zanim cokolwiek napiszemy dowiedzmy się o tym więcej (żeby wyrobić sobie zdanie), im więcej będziemy wiedzieć tym lepiej.
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=aspartam&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
Polecam też artykuł z wikipedii gdzie ewidentnie przejawia się wątek pieniądza. Ten środek po prostu jest tańszy od cukru, a że ma
Dzięki, nie wiedziałem tego :)
'Dr ten wykazał, że 95%25 przypadków niedorozwinięcia umysłowego u pacjentów było spowodowane występowaniem związków chemicznych w środowisku, w wodzie i powietrzu'
dyskwalifikują go niestety sromotnie..
Czwarty akapit i dalej się nie da czyatć.
Palę i piję, ale kaszle mnie po bąbelkach w mineralnej...
Alkohol metylowy jest dla toksyczny. Według wiki te 280g to dawka wystarczająca dla uśmiercenia człowieka.
źródła:
http://mediweb.pl/firstaid/wyswietl_vad.php?id=57
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zatrucie_alkoholem_metylowym
być może aspartam rzeczywiście jest szkodliwy w pewnych ilościach, ale należy pamiętać,iż można się zatruć choćby witamina B6 czy kwasem pantotenowym (wit.B5) co powoduje nawet dość poważne komplikacje neurologiczne, przesadzając z witamina c można dorobić się kamicy nerkowej, tłuszcze rybie w nadmiarze mogą być przyczyną udaru krwotocznego mózgu
z drugiej strony substancje trujące w odpowiednio małych dawkach mają właściwości lecznicze: alkaloidy sporyszu
-czy organizm ludzki wydala go w 100%
-czy organizm w jakimś sposób go "przerabia" czy nic nie robi tylko zatrzymuje i to się składuje
-co się dzieje z ilością która pozostała
-jak wygląda sprawa na przestrzeni czasu, powiedzmy na przestrzeni 20 lat?
- i jeszcze: dlaczego coraz więcej pisze się akurat o aspartamie a nie o witaminie B5? dlaczego
A aspartam jak rozumiem jest w użyciu od lat 80tych - czyli dopiero 30latkowie żywią się nim od dziecka..