Wpis z mikrobloga

Zupa krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym. Poza tym, że jest pyszna, sycąca i banalnie prosta, to ma jeszcze jedną zaletę: śliczny kolor.
Z wad: śliczny kolor mam też na dłoniach i połowie kuchni. Użyłam świeżej kurkumy i chyba bez sensu, bo na smak czy aromat to nijak nie wpłynęło, za to wszystko jest teraz żółte xD Nad suszoną jednak łatwiej zapanować.
Za to imbir zdecydowanie polecam świeży.

Przepis stąd. Polecają odcedzić farfocle, ale ja tego nie robiłam, bo imho są całkiem smaczne takie podsmażone ;3 Moim zdaniem warto nie żałować chili i imbiru do tego przepisu, dałam 1,5x proponowanej porcji, a i tak wyszło łagodne.

#weganizm #wegetarianizm #vegan2019 #gotujzwykopem #veganmay
tojuzprzesada - Zupa krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym. Poza tym, że jest pyszna, ...

źródło: comment_dWKzCfa3x2lDeutO8lC42meOQuoXHbYe.jpg

Pobierz
  • 6