Wpis z mikrobloga

@Encepence2:
śmietanę podziel na pół do jednej połowy dodaj żółtka i parmezan
droga wymieszaj z makaronem podgrzewając na wolnym ogniu
jak już będzie ciepłe i wszystko inne będzie w garze dodajesz resztę śmietany
krótko podgrzewasz jak zacznie gęstnieć to zdejmujesz z ognia
smacznego
@Encepence2: I już w drugim punkcie jest wielka #!$%@? kupa. Zresztą w pierwszym też. Jak byłem we Włoszech to tubylcy robili to tak. Dobry boczek wrzucasz na suchą patelnie i czekasz aż się elegancko tłuszcz wytopi. Następnie CAŁE jajko wbijasz do miski, dodajesz do tego parmigiano reggiano, albo grana padano i mocno ubijasz widelcem żeby zrobić masę, doprawiasz pieprzem. I teraz #!$%@? magia. Do boczku na patelni, wrzucasz makaron, następnie wlewasz
Pierwszy raz w ogóle słyszę żeby śmietanę dodawać (może mało w życiu słyszałem) Może dlatego tak #!$%@? to smakuje i wygląda? Zresztą, ja tego jeść nie będę. Zrobię sobie po mojemu i będę #!$%@?ć aż mi się uszy będą trzęsły ( ͡º ͜ʖ͡º)