Aktywne Wpisy
django555 +6
Z jednego z dokumentów, które wyciekły z Pentagonu wynika, że straty rosyjskie są znacznie niższe, niż głosi i głosiła ukraińska, polska itd. propaganda. Gdzie te setki tysięcy ofiar? Taką samą wiarygodność mają wszystkie inne informacje, które słyszycie będąc zamkniętym w swojej bańce (a Pan Władymir Putin jest przez was wyśmiewany, bo rzekomo jest zamknięty w swojej bańce informacyjnej XD)
#wojna #rosja #ukraina #usa
#wojna #rosja #ukraina #usa
Wycu91 +25
Ciecierzyca- może być z torebki (gotowana) lub z puszki. Na poczatku odlewam wodę, by była sucha. Dodaje sosu sojowego, przypraw: papryki wędzonej, czosnku granulowanego, kminu i soli. Mieszam dokładnie. Następnie podsmażam na patelni ok. 10-15 minut, żeby kulki zrobiły się chrupkie, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypalały.
Tofu- w kawałkach robię zazwyczaj w marynacie pomidorowej z tego przepisu: https://ervegan.com/2018/07/stek-burgery-z-tofu/
Samą marynatę wykorzystuję potem jako sos do ryżu/makaronu.
Natomiast jako zamiennik mięsa mielonego stosuję ten przepis:
https://ervegan.com/2015/09/zamiast-miesa-mielone-tofu/
Soczewica- po ugotowaniu odlewam wodę. Kroję 1 cebulę na drobną kostkę, podsmażam ją na oleju, dodaję ugotowaną soczewicę i przyprawiam papryką wędzoną, czosnkiem granulowanym, pieprzem, sosem sojowym, kminem, majerankiem i dodaję przyprawy do kebaba lub jakąś inną do mięsa, jeśli akurat mam. O ile mam, dodaje też płatki drożdżowe.
Mieszam wszystko i smażę ok. 5 minut. Tak zrobiona soczewicę stosuję jako zamiennik mięsa mielonego np. do spaghetti z sosem bolońskim, lasagne, pierogów itp.
Fasola najlepsza jest, moim zdaniem, z tego przepisu:
https://www.jadlonomia.com/przepisy/fasolka-po-meksykansku/
#roslinnyjadlospis #weganizm #wegetarianizm #dieta
@chwila: dobra, dalej nie czytam bo już wiem, że mam do czynienia z antynaukowym szurem, bez podstawowej wiedzy. Nara.
Komentarz usunięty przez moderatora