Aktywne Wpisy
DragonBreath +9
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
somskia +45
Ciecierzyca- może być z torebki (gotowana) lub z puszki. Na poczatku odlewam wodę, by była sucha. Dodaje sosu sojowego, przypraw: papryki wędzonej, czosnku granulowanego, kminu i soli. Mieszam dokładnie. Następnie podsmażam na patelni ok. 10-15 minut, żeby kulki zrobiły się chrupkie, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypalały.
Tofu- w kawałkach robię zazwyczaj w marynacie pomidorowej z tego przepisu: https://ervegan.com/2018/07/stek-burgery-z-tofu/
Samą marynatę wykorzystuję potem jako sos do ryżu/makaronu.
Natomiast jako zamiennik mięsa mielonego stosuję ten przepis:
https://ervegan.com/2015/09/zamiast-miesa-mielone-tofu/
Soczewica- po ugotowaniu odlewam wodę. Kroję 1 cebulę na drobną kostkę, podsmażam ją na oleju, dodaję ugotowaną soczewicę i przyprawiam papryką wędzoną, czosnkiem granulowanym, pieprzem, sosem sojowym, kminem, majerankiem i dodaję przyprawy do kebaba lub jakąś inną do mięsa, jeśli akurat mam. O ile mam, dodaje też płatki drożdżowe.
Mieszam wszystko i smażę ok. 5 minut. Tak zrobiona soczewicę stosuję jako zamiennik mięsa mielonego np. do spaghetti z sosem bolońskim, lasagne, pierogów itp.
Fasola najlepsza jest, moim zdaniem, z tego przepisu:
https://www.jadlonomia.com/przepisy/fasolka-po-meksykansku/
#roslinnyjadlospis #weganizm #wegetarianizm #dieta
Komentarz usunięty przez autora
@Catit: chyba żartujesz, te wszystkie rzeczy są paskudne a szczególnie tofu.
Komentarz usunięty przez autora
Jak jest suche to lepiej zaciąga smaki. Niby logiczne, ale ja już od jakiegoś czas próbowałem różnych marynat bez wysuszania i smak był taki sobie. Wystarczyło trochę wysuszyć i różnica wg mnie jest kolosalna.
A i jeszcze jedna rzecz, tofu do potraw wg mnie
@Budo: ciecierzycy i soczewicy nigdy nie próbowałam, więc się nie wypowiem, natomiast dobrze przygotowane tofu jest pyszne, ale samo w sobie ohydne, ponieważ samo w sobie nie ma smaku i właśnie po to przyrządza się je w jakichś marynatach. Chyba mało kto je naturalne tofu bez żadnych przypraw i dodatków. Osobiście uwielbiam gotowe tofu wędzone, o ja pierdziele, jakie to jest
W niektórych daniach z soczewicą/ciecierzycą nie brakuje mi mięsa i jem je bo są smaczne
A ty co kurna, drugi Bosak? Ryba to też zwierzę, branie jeden
Wege zjeby. Jak już w końcu zaczniecie się przekręcać od tej waszej "empatycznej" diety (ale tylko dla zwierzątek bo roślinki to spoko) i pójdziecie do lekarza to wam powie ile wasz organizm pociągnie jeszcze na tej soli z sosu sojowego
Chyba założę foliową czapeczkę bo lansowanie diet vege przez różne osobistości na świecie i duże koncerny wygląda na jakiś dziwny plan zrobienia z mężczyzn grubych sflaczałych soi boyów niezdolnych do jakiejkolwiek opozycji. Napompowany estrogenem płaczliwy chłopiec zawsze będzie łatwiejszy do kontrolowania niż