Wpis z mikrobloga

solenie karmelu. Nigdy nie zrozumiem hajpu na ten #!$%@? smak


@xqwzyts:
Może chodzi o to, że sól działa jako wzmacniacz smaku. Podobno to działa tak, że sol wiążąc wodę umożliwia intensywniejsze odczuwanie smaków.
  • Odpowiedz
@xqwzyts:
Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego mnie nie dziwi, że 3/4 z was, biedaki szkaluje HAWAJSKĄ.
  • Odpowiedz
@cassiopei: jakiego gustu? Robisz tak od dziecka czy hajpu na to połączenie? Stawiam dolary przeciw orzechom, że to drugie, jakbyś robiła to wcześniej to byłoby tylko "hurr #!$%@?ło cię kasiopeja, to ma być słodkie, a nie słone" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz