Aktywne Wpisy
spreparowany +115
Mimo fajnych walk i dobrej rozrywki największy plus Bitej Śmietanki to brak mś#!$%@? i dodanie Filipa, jeszcze z czasów komentatorki lola fajnie się go słuchało, budował fajne emocje #famemma
dzkeson +73
Przecież to gowno jest ustawione XD jury dostaje dyrektywy jak głosować, żeby wygrał ich pupilek po zaliczeniu głosów widzów.
Nie wierzę, że zdecydowana większość krajów jednogłośnie zdecydowała, że akurat Szwajcaria dostanie 12pkt bez dyskusji między sobą. U mnie wśród znajomych każdy miał innego faworyta i jest to normalne, więc taka jednomyslnosc jest po prostu niemożliwa tym bardziej że ta piosenka nie była jakaś wyśmienita, nie była też najgorsza - była średnia.
Podejrzewam,
Nie wierzę, że zdecydowana większość krajów jednogłośnie zdecydowała, że akurat Szwajcaria dostanie 12pkt bez dyskusji między sobą. U mnie wśród znajomych każdy miał innego faworyta i jest to normalne, więc taka jednomyslnosc jest po prostu niemożliwa tym bardziej że ta piosenka nie była jakaś wyśmienita, nie była też najgorsza - była średnia.
Podejrzewam,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mam w planach zrobić DDH IPA, przyszedł czas na wrzucenie na zimno i mam dysonans.
Wrzucić podwójną ilość chmielu w stosunku do zwykłej IPA czy wrzucić dwie porcje 96h i 48h przed butelkowaniem?
@jmyung: a poza tym to zabiłem iSpindle, jakoś tam ciecz weszła - nie wiem jak, i ogniwo spuchło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ostatnio przy ddh trzymałem chmiel 4 dni i niestety to było za długo. Był super aromat, ale też odczucie sciągajce w ustach i chyba ten hopburn. Czytałem że przy dużej ilości chmielu to piwo na cichej schłodzić (nawet do kilku stopni C) i dać na 2-3 dni chmiel. Więc jak będziesz miał w okolicach 10C to zostaw na 2 dni. Będzie
I chyba tylko ogniwo, trafiło do kuzyna na warsztat
Wcześniej kupowałem zwykłą wit C w aptece i otwierałem ampułki.
Tylko pamiętaj żeby wsypać wit C do chłodnego syropu cukrowego (a nie gorącego), bo wysoka temperatura zniszczy wit C (podobno, ale ja się nie znam).