Aktywne Wpisy
Kwas747 +486
W #!$%@? mam te pizzerie. Chyba ich pogrzało ostatnio 40 zł za pepperoni. Nie zamawiam już od tych Januszu biznesu. Doszedłem do idealnych proporcji i stworzyłem idealne warunki wypieku w zwykłym piekarniku. Wolę to niż pizzę której 75% stanowi woda za prawie 5 dych. Włoska mąka? Zwykła 450, piekarnik z kamieniem na maksa i jechane.
#jedzenie71 #jedzenie #pizza
#jedzenie71 #jedzenie #pizza
ElPrimo +5
Cześć, mam 18 lat i od razu mówię, że jestem kompletnym laikiem i pierwszy raz cokolwiek o motocrossie dowiedziałem się wczoraj, ale stwierdziłem, że kupuje i nikt mnie przed tym nie zatrzyma XD
- Znalazłem coś takiego, co o tym sądzicie?
-jak wygląda sprawa z jazdą po lesie? Rozumiem, że bede go musiał jakoś tam przetransportować, bo z dojazdem nie ma szans?
- Przed jakąkolwiek próbą jazdy samodzielnej, polecacie się zapisać do
- Znalazłem coś takiego, co o tym sądzicie?
-jak wygląda sprawa z jazdą po lesie? Rozumiem, że bede go musiał jakoś tam przetransportować, bo z dojazdem nie ma szans?
- Przed jakąkolwiek próbą jazdy samodzielnej, polecacie się zapisać do
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem
@mateusz-zurek: chyba mam tak samo. Co prawda zaczynam dopiero przygodę z chlebkami. Robiłem z przepisu z https://www.farmhouseonboone.com/no-knead-sourdough-bread
W przepisie jest all-purpose, dawałem zwykła tortowa z biedry i było super. A ona chyba ma typ 450. Przy którymś kolejnym dałem 100% pszennej chlebowej 750 zamiast 450 i wyszedł już za ciężki. Chyba trzeba było dodać więcej
Ostatnio zrobiłem mix jak blackmilk polecał, 650 + 1800 z proporcjami na oko i w maszynie i wyrusl super. Dałem mu godzinę na rośnięcie i potem jeszcze 30 minut w koszyku, bo tak mi lepiej przełożyć do naczynia żaroodpornego i pięknie wyrósł.