Wpis z mikrobloga

Ostatnio jak wrzuciłem jagodziankę z Dinette za 18zł, to się zaczął tradycyjny lament, że kiedyś to się jagodzianki kupowało po 2zł, a teraz #!$%@? 18, albo nawet 30 w Gigi. No to poszedłem dziś do zwykłej piekarni (Dobry Chleb) i widząc Jagodziankę przypominającą tę z lat 90' od razu ją zamówiłem. Cena 4zł.

Proszę bardzo, tak wygląda taki wypiek za 4 ziko, wspaniały, prawda? Na #!$%@? płacić 18zł jakiejś kraftowej piekarni dla hipsterów? Druga fota w komentarzu.

#wroclaw #jedzenie71
Iudex - Ostatnio jak wrzuciłem jagodziankę z Dinette za 18zł, to się zaczął tradycyjn...

źródło: 20230711_093953

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
Już kiedyś pisałem, ale dla mnie jagodzianka z gigi to nieporozumienie.
Raz kupiłem i więcej tego błędu nie popełnię. Ciasto i wypełnienie bardzo dobre, ale całkowicie zaburzone proporcje.
Jagodzianka to ciasto z jagodami, a nie jagody z cieniutką warstwą ciasta. Brak balansu.
Dodatkowo moim zdaniem to nie smakuje jak jagody takie z lasu, tylko jak jagoda kamczacka. Może ktoś potwierdzić?
Jagoda kamczacka jest bardzo łatwa w uprawie. Na każdej działce można mieć
  • Odpowiedz