Aktywne Wpisy
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Fennrir +38
Niezła #patodeweloperka w #katowice przebijająca chyba nawet wrocławskie nadbudówki: trzykondygnacyjna nadbudowa stanowiąca połowę wysokości budynku. Kamienice są w ewidencji, ale konserwator najwyraźniej problemu nie widzi, co innego gdyby szaraczek chciał wymienić okna, wtedy już by była "ingerencja w wygląd zabytku". IMO powinien być bezwzględny zakaz nadbudowywania zabytkowych kamienic (z jedynymi dopuszczalnymi wyjątkami w celu odtworzenia oryginalnej wysokości czy wyrównania pierzei), bo to co się dzieje w ostatnich latach to jest kompletna patologia.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Czego używacie do wyrabiania #chleb?
#bojowkapiekarska
Kup sobie robot planetarny i się baw.
@dzieju41 mam takiego o i do chleba i bułek polecam
No dobra, masz dwa rozwiązania: wysoka hydracja, wtedy nie załatwisz żadnego miksera, bo ciasto luźne albo porządny planetarny sprzęt, żaden noname, bo najprawdopodobniej zapłacisz dwa razy.
Kurde, szarpanie się z ręcznym mikserem. Normalnie kosmos :D
A jak już używam do czegoś ciast wymagająch zagniecenia to używam rąk.
Jakbym miała używać robota to bym użyła takiego, który jest do tego bardziej przeznaczony niż zwykły ręczny na zwartym cieście :D
@krystal_Tri_tapik
kwestia przyzwyczajenia. Ja mieszam 6 minutx150 razy w roku to jest 9 godzin.
W tamtym roku przerobiłem 100+kg mąki
I nadal żyje.
Ręcznie? Spróbuj
Ja dzisiaj spróbowałem nie polecam.
Nawet myślałem nad planetarnym ale nie mam miejsca.
@Zly_On jaki? Tylko nie pisz o planetarnym.
@niebylotematu808 w tamtym roku 100+ kg mąki zrobione.
Mieszanie ręczne jest super! Jak mam czas to wolę sama ugniatać, relaksuje mnie to
Jeden na rok.
Mam sprzęt na 12 lat, zobaczymy ile twój wytrzyma.
Z innej bajki ile max mąki i wody tam ci wejdzie?
Pomijam kwestię miejsca w kuchni.
Robota kuchennego z hakiem a nie miksera.