Aktywne Wpisy
MLeko29 +20
Chuop co od miesiąca robi pompki i się podciąga i czuje się szeroki jak An-225 Mrija, ale w sumie w lustrze nie widać żadnych zmian.
Pewnie zła dieta i słabe geny.
Ale ja nie przegryw. Ja się łatwo nie poddam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie zła dieta i słabe geny.
Ale ja nie przegryw. Ja się łatwo nie poddam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
DFWAFDS +17
#przegryw tak, jestem alkoholikiem. Czy żałuję? W #!$%@? żałuję. Czy kogoś krzywdzę? Tak, siebie. Dlaczego nie chce z tego wyjść? No bo nie potrafię... Że ja ciota? Udowodnię że nie jestem! Jak to udowodnię? Zapisze się na terapię i #!$%@? Ci do tego #alkoholizm
Mam taki oto kawałek mięsa, antrykot 200g (pic rel)
Jak go zrobić żeby nie zmarnować XD chciałbym go mieć medium rare
Nie mam żeliwnej patelni tylko zwykłą
Ile takiej grubości antrykot smażyć z jednej i z drugiej strony żeby wyszedł medium rare?
#gotowanie #gotujzwykopem #stek
Ja robię w ten sposób i zawsze wychodzi mega: https://youtu.be/AmC9SmCBUj4?si=E7YMSKQqDzPFoqqJ
Smacznego
1. Musi poleżeć minimum 30 min w temperaturze pokojowej.
2. Osuszony (ręcznik papierowy)
3. Smażyć po minucie na "niemal dymiącej" patelni, potem nieznacznie zmniejszyć (a ile - zależy choćby i od temp. w kuchni) i kolejna minuta każda strona. Jak chcesz to można zamiast tego i 2x2 jak mówią poprzednicy, to bardzo podobne.
4. Osobiście daję rozmaryn po pierwszym obsmażeniu, do patelni daję wtedy masło i potem polewam w czasie
dałem sporo soli i jednak jeszcze za mało co mnie zdziwiło ale będę wiedział na przyszłość. troszkę tłuszczu/błona w środku się nie wytopiła do końca ale całościowo smak bardzo dobry, i stopień wysmażenia też ok. chociaż troszkę bardziej się skierował do rare a nie medium rare ale to nie problem. pic rel oczywiście