Gotuj z Wykopem: steki z tuńczyka z parmezanem i szafranem.
Może nie tani obiadek, ale raz na jakiś czas polecam bo warto!
niepoprawny_marzyciel z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 107
Może nie tani obiadek, ale raz na jakiś czas polecam bo warto!
niepoprawny_marzyciel z
Komentarze (107)
najlepsze
@portas91: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/42338-jogurty-w-realu-po-zoty-dwajscia-dziewiec.png
@Solitary_Man: Znam droższe zioła
@MichaS_LwK:
Zgadzam się z MichaŚkiem. Dla mnie podanie tuńczyka w pełni ściętego to zbrodnia. Środek MUSI być surowy. To samo polecam odnośnie łososia. I połączenie szafranu z rybą i parmezanem uważam za hmmm nielogiczne. Wybacz, ale to GzW jest nieco przekombinowane i wychodzi Twoja nieudolność (bez obrazy! widać po prostu że nie jesteś kucharzem z dużym doświadczeniem.)
[Edit]
"kruszył się jak sam parmezan" - mięso ma być kremowe a
@Frollo: Dotyczy to wszelkich dużych smażonych kawałów mięsa: steków, jagnięciny a nawet zwykłej wątróbki. Ale z drugiej strony nawet taki przysmażony stek może być w środku różowy. Nie widać jak wygląda w przekroju.
Dla mnie większym kulinarnym wykroczeniem jest podanie go bez żadnych warzyw. To jak seks bez gry wstępnej. Zielona sałata, domowe frytki, jakieś delikatne gotowane/grillowane warzywa typu szparagi albo pory,
a jak by mi się znudziły to bym wystawił na allegro
Ogólnie słabo, zbyt długo smażony, powinien być obrócony najwyżej raz, parmezan i szafran to niezbyt dobre połączenie.
Pewnie było dobre, ale mogło być lepsze.
Wykop za próbę!
Czy to prawdziwy parmezan?
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lm1k69nKZG1qkae66o1_500.jpg
ok, nie bedę o tym pamiętać i ponakłuwam :-P
...na talerzach z kolekcji Rosenthal Biała Maria 1923 (talerze najwyższej jakości), popijając Dom Perignon, rocznik 1980. Chateau Saran, południowe zbocze?
Żartuję oczywiście, to dobrze że użyłeś wysokiej jakości składników.
Komentarz usunięty przez moderatora
http://sjp.pwn.pl/szukaj/syty
Komentarz usunięty przez moderatora