Jak kupować chleb?
W sklepach i piekarniach wybór chleba jest ogromny. A jak wybrać ten naprawdę dobry? Artykuł prezentuje różne typy pieczywa oraz pokazuje nam, na co uważać przy zakupach.
gugas z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 93
W sklepach i piekarniach wybór chleba jest ogromny. A jak wybrać ten naprawdę dobry? Artykuł prezentuje różne typy pieczywa oraz pokazuje nam, na co uważać przy zakupach.
gugas z
Komentarze (93)
najlepsze
Otóż w znacznej większości jest to szit, szczególnie w marketach i dyskontach. Na ten szit jest po prostu zapotrzebowanie. Większość klientów nie patrzy na jakość, lecz patrzy tylko na cenę. Więc jak ma do wyboru wyrób bułkopodobny za 29 groszy i prawdziwą bułkę za 0,9-1zł, to wybierze nadmuchany szit za 29 groszy. Po części to wina biedy, a
"Karmel w chlebie? Karmelu nie znajdziesz na liście składników, bo w zasadzie nie wolno go używać. Po co się go dodaje? Karmel fałszuje jakość chleba, nadaje mu czekoladowy, głęboki, brązowy kolor, nawet, jeśli jest wykonany z mąki pszennej. Konsumenci często nabierają się na tą piekarniczą sztuczkę i myślą, że wybierają zdrowy, ciemny, żytni bochenek."
no to jak to jest z tym karmelem? mowi sie ze nie wolno go stosowac ale
Sam zresztą z reguły zwracam uwagę na jakość chleba, aczkolwiek bez zbędnego przejmowania się- jak mi jakiś smakuje, albo muszę na szybko kupić to i chleb złożony z powietrza i chemii zjem.
Ale za to kiedy zwracam uwagę to kupuje różne rodzaje jakichś dziwnych chlebów- najlepszy na jaki
Jesli ktos jednak ma dostep do warzyw, całych nasion, orzechów i owocow, ktore stanowią więksozść jego diety, to ma na tyle duzo cennych witamin i blonnika, ze chleb stanowi wtedy jedynie jedzenie smieciowe.
Kolejne paskudztwo to chleb i bułki z Biedronki. To jest już w ogóle syf totalny, bez smaku - smakuje jak chleb w Tesco w UK. Takiego chleba nie chcemy