No, no.. Lwówek wprowadza American Pale Ale na szerszy rynek. Sądzę, że ludzie mogą się poznać na tym piwie, szczególnie na zapachu i smaku. Oby tylko cena nie odstraszyła, jak przy innych "ejlach" z małych browarów. Zaskoczył mnie Kopyr z tym konkurowaniem Jankesa z Grand Prix, czekam z niecierpliwością na to piwo w sklepie.
@let_it_be: Przecież amerykańskie chmiele to już powoli taki trochę mainstream...wiadomo, że to się sprzeda i to w całkiem dobrej cenie co widać po American IPA z Kormorana. Dla mnie to bardzo dobrze, że takie piwa wychodzą...więcej tego typu inicjatyw trochę większych browarów niż rzemieślnicze spowoduje, że nie wystarczy nasrać amerykanów i żądać za piwo 8 zł, bo każdy przecież kupi choć raz żeby spróbować super nowość premierę z nowego browaru. Im
@gato: Gotowe kity są słabe i drogie...do zacierania trzeba kupić tylko właściwie garnek, który zwróci Ci się po 10 warkach ze słodów. Wystarczy kuchenka i termometr + dodatkowy fermentor do wysładzania. Ja nie mam chłodnicy, chłodzę poprzez wystawienie garnka na noc na balkonie. W tej chwili zrobienie niezłego piwa w domu to podobny poziom trudności jak ugotowanie zupy, zacieranie naprawdę jest proste, przepisy są gotowe. Trzymanie odpowiedniej temperatury wydaje się być
Komentarze (19)
najlepsze