Niewygodna prawda o żywności ekologicznej
Naukowcy właśnie dowiedli, że ekologiczna żywność nie różni się od konwencjonalnej pod wzgdlędem wartości odżywczych. Ci co ją kupują zdrowo więc przepłacają.
hrod z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 10
Naukowcy właśnie dowiedli, że ekologiczna żywność nie różni się od konwencjonalnej pod wzgdlędem wartości odżywczych. Ci co ją kupują zdrowo więc przepłacają.
hrod z
Komentarze (10)
najlepsze
Spójrzmy też tak: gdyby nie modyfikowanie żywności to na świecie byśmy mieli kilkakrotnie większy głód. I wprowadzono by nam zakaz posiadania większej ilości dzieci niż 1. Itd, itp. Więc albo żywność modyfikowana albo głód, wybór jest w rękach ludzkości.
Istotą takiej żywności jest brak pestycydów i ekstremalnego chemicznego nawożenia. Niby o tym wspominają ale mimochodem.
Jeżeli ktoś weźmie pomidora marketowego i porówna jego "smak" czy też brak smaku z pomidorem dajmy na to działkowym to doświadczy uderzającej różnicy.
Co z tego, że te marketowe wyidealizowane pomidory wyglądają dobrze, jak smakują jak ścierwo, mają "matowy"
Jeszcze jedna rzecz. Jedząc ekologicznego pomidora, często jesz go z: bakteriami, grzybami, glonami, roztoczami czy nicieniami. Szkodliwość śladowej ilości pestycydów często jest mniejsza od czynników które pestycydy eliminują z warzyw.
oraz wywiad z przedstawicielem organizacji żywieniowej (ang.) http://www.youtube.com/watch?v=4Z1C8VKtLwY&feature=player_embedded
Wnioski, każdy człowiek wyciąga sam.