Zjadłem Skorpiona z Trinidadu
Jak mierzy się ostrość papryczek? Jak smakuje jedna z najostrzejszych papryczek na świecie? Jak to jest, kiedy coś jest tak pikantne, że drętwieje ci dłoń i dostajesz czkawki. Ktoś zjadł to diabelstwo, żebyście wy nie musieli tego robić...
mateusz-wielgosz-777 z- #
- #
- #
- #
- #
- 192
Komentarze (192)
najlepsze
( ͡º ͜ʖ͡º)
Chyba zapomniał, że ostra papryczka piecze dwa razy... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wszystkiego się idzie przyzwyczaić, a tolerancja na ostrość rośnie bardzo szybko.
Chyba najostrzejszą rzeczą, którą jadłem był sos Blair's Ultra Death i choć nie miał on
1 200 000 a jedynie "skromne" 800 000, to po jakimś czasie lałem go do potraw ciurkiem. Na początku wystarczyło parę kropel, ale tak jak pisałem - tolerancja rośnie bardzo szybko.
Mniam...
Dodawałem po troszeczkę do obiadów i był ogień. Ale po spróbowania dosłownie pięcio milimetrowego kawałka myślałem, że umrę. Cały mokry, drgawki na całej głowie (policzki dosłownie paliły), gorąco wszędzie w środku.
Za to po jednym czy dwóch razach z tą papryczką mega wzmocniła mi się tolerancja na ostre (nie ja nie ale coś słabszego o wiele mniej mnie rusza).