@stalowyblog: Pozwolisz że się z Tobą nie zgodzę, to masowa produkcja wymusza w prostej recepturze dodatkowe składniki w postaci różnego rodzaju "polepszaczy" bez których nie jest możliwe osiągnięcie takiej wydajności. Odbywa się to kosztem walorów smakowych i naszego zdrowia.
No powiedzcie mi jedno - znam jednego piekarza, który twierdzi, że polska mąka jest do niczego. I kupuje z niemieckich młynów. O co może chodzić? Zdaje się, że jest przede wszystkim taniej przy nawet lepszej jakości. Ktoś, coś?
Wykopię tylko dlatego, że lubię oglądać takie linie produkcyjne.
@denerwujesie: A wypowiem się i ja - jak czasem zawijam z Francji do Polski to dla rodziny wiozę stały pakunek: wino, sery i... mąkę! Moja babcia sporo piecze i niejedną mąkę przez sito przesiewała, od kiedy pewnego razu przywieźliśmy jej na wypróbowanie to innej już nie chce:)
@denerwujesie: to taka ciekawostka: pracuje w wytwórni bułek dla największego na świecie koncernu meblowego. Produkujemy 22000 mrożonych bułek na godzinę. To prawda, według naszych ekspertów polska mąka jest slaba
Całkiem dobry jest ten chleb z PSS ale zwykłą bułkę robią najlepszą jaką jadłem. Zawsze chrupiąca skórka i mięciutka w środku. A ryby jak na to biorą... po godzinie 20 płoci wielkości butelek po piwie (⌐͡■͜ʖ͡■)
Całkiem dobry jest ten chleb z PSS ale zwykłą bułkę robią najlepszą jaką jadłem.
@Copsaintshit: Gdybyś miał okazję spróbować wyrobów dobrych piekarni zrzeszonych w PSS „Społem” tak chociaż 30-35 lat temu, to dzisiaj żadnym pieczywem byś się nie zachwycał. Smak chleba czy bułek w tamtych czasach, to było coś, czego dzisiaj nawet „tradycyjne” piekarnie jakoś nie są w stanie osiągnąć. Mało tego – kupowane bez żadnego worka, przechowywane w zwykłym chlebaku,
PSS produkuje porządne i smaczne pieczywo jako jedno z nielicznych w Białymstoku.
@Copsaintshit: A w którym miejscu napisałem, że chodzi mi o pieczywo z piekarni w Białymstoku? Chłopie, nie potrafisz pojąć, że pisze o ogóle tego, co się dzisiaj sprzedaje w sklepach? Nie mieszkam w Białymstoku, żeby użyć tego jako chlubny wyjątek.
Komentarze (185)
najlepsze
Zatrudnię piekarza, wymagania: znajomość cnc, plc i najlepiej studia w kierunku automatyka/robotyka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ktoś, coś?
Wykopię tylko dlatego, że lubię oglądać takie linie produkcyjne.
WEEEEEEEEEEEE ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Copsaintshit: Gdybyś miał okazję spróbować wyrobów dobrych piekarni zrzeszonych w PSS „Społem” tak chociaż 30-35 lat temu, to dzisiaj żadnym pieczywem byś się nie zachwycał. Smak chleba czy bułek w tamtych czasach, to było coś, czego dzisiaj nawet „tradycyjne” piekarnie jakoś nie są w stanie osiągnąć. Mało tego – kupowane bez żadnego worka, przechowywane w zwykłym chlebaku,
@Copsaintshit: A w którym miejscu napisałem, że chodzi mi o pieczywo z piekarni w Białymstoku? Chłopie, nie potrafisz pojąć, że pisze o ogóle tego, co się dzisiaj sprzedaje w sklepach? Nie mieszkam w Białymstoku, żeby użyć tego jako chlubny wyjątek.