Szanowne Mirabelki, drodzy Mircy.
Słowo się rzekło.
Odnośnie wpisu LINK uroczyście otwieram tag #eatmadick
Pod tym tagiem znajdziecie testy gotowego żarcia dostępnego w typowych sieciówkach: Biedronka, Lidl, Kaufland.
No to zaczynamy.
Dzisiaj szef kuchni poleca:
NAZWA POTRAWY
Cordon Bleu - mówiąc jaśniej - jest to opanierowany kotlet z kurczaka, złożony na pół i wypełniony serem oraz szynką. Produkt z biedronki. Jest dostępny również w lidlu... Ale polecam ten z biedronki.
CENA/CENA ZA 100 GRAMÓW
9,99 za 500 gramów - czyli wychodzi 2 zł za 100 gramów.
OCENA SMAKU [1-10]
Jak na typowe żarcie z gotowców - daję 6,5/10. Nie jest bardzo dobre ale nie jest też złe. Ot, typowy przeciętniak, troszkę wybijający się od średnich produktów. Raz na jakiś czas można zjeść - jednakże jakbym miał to zjeść 3 dni pod rząd to... Wolałbym zjeść same frytki :)
ILOŚĆ KALORII [w 100 gramach]
224 kalorie, B14,W12,T13
CZAS PRZYGOTOWANIA
Przepis z opakowania mówi, że 13 minut w piekarniku na 180 stopni. Ja osobiście wolę bardziej wypieczone potrawy więc daję zwykle 220 stopni z termoobiegiem i 15 minut. Wtedy są idealnie chrupiące z wierzchu, ser jest rozpuszczony i ciepły. Kwestia preferencji danej osoby.
TRUDNOŚĆ PRZYGOTOWANIA [1-10]
2/10 - bo można się sparzyć piekarnikiem.
UWAGI KOŃCOWE
Jest to produkt dobry, niedrogi i szybki w przygotowaniu. Za 9,99 dostajemy 500 gramów cordona więc jest to na dwa obiady lub też dla dwóch osób.
! to, że ja zeżarłem na raz nic nie znaczy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Razem z frytkami wychodzi to jakieś 6,5 zł za osobę. Dodając gotową surówkę wyjdzie jakieś 8 zł. Jest to dość uczciwa cena jak za porządny obiad.
OCENA KOŃCOWA
Smak - 6,5
Łatwość przygotowania - 9
Czas przygotowania - 9
Ogółem - 8,5 jeśli chodzi o szybki obiad przy minimalnych nakładach czasu i pracy.
Jeśli seria się przyjmie - obiecuję kontynuować ją tak długo, jak będzie zainteresowanie.
SMACZNEGO !
I pamiętajcie - EAT MA DICK :)
! w sobotę zrobię coś nie z gotowców :)
Komentarze (406)
najlepsze
@mDick: I to jest ten moment gdzie zaczynasz się zastanawiać gdzie spieprzyłaś historię internetowego życia...
W podobnym lub krótszym czasie zrobiłbyś wiele azjatyckich i włoskich potraw makaronowych, przygotował dobrego steka, przyrządził wiele rodzajów sałatek z mięsem lub bez czy porobiłbyś proste dania kuchni indyjskiej.
Dania z marketu nie wzięły się tyle z lenistwa co po prostu z
Po wszystkim mam do umycia jeden talerz, jeden widelec i jeden nóż.
Pewnie tak jest, tylko pozostaje jeszcze kwestia smaku i pieniędzy xD
Zresztą jak wspominałem o daniach makaronowych to można zrobić sobie naraz 3 porcje (czas robienia właściwie
Bardzo wartościowa recenzja. Nie dowiedziałem się z niej NICZEGO z tego co jest najbardziej interesujące - nie wiem wciąż jak smakuje biedronkowy cordon bleu. Nic o aromacie, ani o strukturze, ani czy soczysty, czy jaki, sraki owaki, czy śmierdzi, czy świeży, czy chrupiący. A idź Pan z takimi recenzjami.
xD
@mDick: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kto pamięta FOOD CORNER?
Potem to się w Lodówa Center przekształciło ;-)
http://panterapolnocy.cba.pl/lc/about.php
wklepałem w google, nawet coś wypluło :D
nostalgiamotzno #nostalgia #jedzenie