Naukowcy odkryli powód dlaczego pomidory nie smakują tak jak kiedy.
Kiedyś to były pomidory. Dziś trudno trafić na coś ze smakiem. Okazuje się, że to się może zmienić.
wojcieh z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 193
Kiedyś to były pomidory. Dziś trudno trafić na coś ze smakiem. Okazuje się, że to się może zmienić.
wojcieh z
Komentarze (193)
najlepsze
Bo oni tam poszli w wielką skalę i tak jak mają prawie że jedną odmianę jabłka - golden delicious, i tak pewnie używają bardzo ograniczonej liczby odmian pomidora.
To, że w sklepach mamy wszystko naszprycowane chemią nie powinno nikogo dziwić, skoro plantatorom zależy tylko na jednym, żeby wyprodukować jak najwięcej.
Takie ogórki naprzykład, z domowego ogródka w sezonie można zrobić kilka zbiorów. A u plantatora ogórki zbiera się co 3-4 dni.
Z drugiej strony mamy jednak nawet w środku zimy mamy możliwość zakupu świeżych