Jak zrobić czeskie knedliki? - czeski specjał w Twoim domu!
Chyba każdy kto był w Czechach miał okazję skosztować knedlików. Jedni je lubią inni unikają, ale co by nie mówić jest to nieodłączny element kuchni czeskiej. Póki wyjazdy są mocno ograniczone, możecie odtworzyć ten czeski dodatek we własnym domu! Kto lubi? :)
jakub-juszynski z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 94
- Odpowiedz
Komentarze (94)
najlepsze
- pół kostki drożdży
- pół kostki masła
- itd.
Nie mówiąc już o tych składnikach, bo bułka bułce nie równa w wielkości i gramaturze. To ma być bułka z tzw. dupką, wielką na całą rękę czy kajzerka?
Wystarczy spojrzeć na masło jak się zmieniło. Jak czytam stare przepisy to kostka masła miała wtedy wagę 250g, a teraz
@MinnieMouse0: Ale ty jesteś mądra. Widzę, że nie zrozumiałaś nic z tego co napisałem.