Tortilla Española - prosty przepis idealny na śniadanie
Prosty przepis na jedno z najpopularniejszych hiszpańskich dań, które świetnie sprawdzi się na śniadanie i nie tylko. Ja najczęściej podaje je jako tapas, ale w Hiszpanii jedzone jest jako dodatek do różnych posiłków, najczęściej jednak na śniadania.
MG78 z- #
- #
- #
- #
- #
- 141
Komentarze (141)
najlepsze
z tym że mikrofala gotuje na poziomie cząsteczkowym więc może nie wystąpić reakcja Maillarda (ʘ‿ʘ)
Nie wiem czy teraz można je kupić w jakimś polskim sklepie, ale na pewno widziałem je kiedyś w Lidlu
A jak się robi samemu to po tych kilku minutach na pewno będzie ścięta. Większym problemem może być to, że się ją przypali bo na takim małym ogniu można o niej zapomnieć :D
Po pierwsze w kolorowych gazetkach (pisanych przez skrajnych ignorantów) od lat w Polsce zaniżają
Ja zwrócę uwagę na to, że raczej smaży się ziemniaki w znacznie większej ilości oliwy. Tutaj być może sugerowałeś się tym, ze niektórzy robiąc tortillę nie smażyli ziemniaków a właśnie je ledwo gotują, więc faktycznie jeśli ktoś tak lubi to szkoda tej oliwy jaką przy tym marnowali na ugotowanie ziemniaków lub taką
Jeśli chodzi o poziom ścięcia to ja głównie jadłem takie właśnie nie płynne robione w hotelach, na studenckich stołówkach, na bazarach