Sekret japońskiego ryżu
Czy wiedzieliście, że ryż szeroko dostępny w Polsce to coś innego niż japoński ryż, z którym Japonia się kojarzy? (różnica między długoziarnistym a krótkim)
KubaGrom z- #
- #
- #
- #
- 300
Czy wiedzieliście, że ryż szeroko dostępny w Polsce to coś innego niż japoński ryż, z którym Japonia się kojarzy? (różnica między długoziarnistym a krótkim)
KubaGrom z
Komentarze (300)
najlepsze
Na 100% ziemniaki w Japonii smakują ciulowo, o ile da się je kupić :D
@Sekularyzacja: Do tego podwędzony boczuś lub słoninka, i danie jak ta lala ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najlepiej go wysypać z torebki (najlepiej kupić na wagę) przepłukać pod wodą, następnie zalać wodą w objętości 150% do suchego ryżu i gotować na wolnym ogniu do momentu wchłonięcia wszystkiej wody.
@msichal: o tym mówię
@suhl: bo to nie je amelinium XD
W Polsce na dzisiejsze czasy ryż jest nie jadalny i trąci plastikiem z plasteliną
u mnie w kuchni skończyło się na japońskim ryżu
I gotowało się ten ryż inaczej, zalewało wodą, gotowało trochę, a potem garnek przykrywało kocem, żeby utrzymać ciepło.
@fruziazuzia: ja przykrywałem ręcznikiem, przysyłał mi je, razem z ryżem uncle bens, z ameryki wujek który tam pracował jako glazurnik na siłowni
Nawet pamiętam wypowiedź jednego polskiego weterana II wojny światowej, który sobie przysiągł, że jak przeżyje wojnę to zacznie jeść ryż. Facet za dzieciaka go nie lubił i nie jadł, bo przed wojna był właśnie taki lepki jak papka.