2 filety sandacza ze skórą- każdy po ok 250g ok 150 g białych części pora 80 g cebuli 1 łyżeczka gruzińskiej przyprawy chmeli suneli - lub do smaku (opcjonalnie) sól, pieprz oliwa lub masło do smażenia do podania
cytryna
PRZYGOTOWANIE Piekarnik nagrzać do 180 st C. Rybę opłukać, osuszyć , posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w półplasterki Pory przekroić wzdłuż
Komentarze (415)
najlepsze
SKŁADNIKI ( 2 PORCJE )
2 filety sandacza ze skórą- każdy po ok 250g
ok 150 g białych części pora
80 g cebuli
1 łyżeczka gruzińskiej przyprawy chmeli suneli - lub do smaku (opcjonalnie)
sól, pieprz
oliwa lub masło do smażenia
do podania
cytryna
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzać do 180 st C.
Rybę opłukać, osuszyć , posypać solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w półplasterki
Pory przekroić wzdłuż